0

Inspira´t

Refresca l’estiu amb cervesa artesana o vermut!

El vermut, el nou gintònic?

La tradició de fer un vermut els migdies d'estiu és molt nostrada. Però ja ha sobrepassat barreres i motiva també a les tardes i les nits. De fet, les tendències de consum han fet que se sofistiquin les receptes de tota la vida, que volen retenir els paladars més exigents; i que proliferin noves marques amb dissenys atrevits, que volen sumar nous adeptes vermuters. Des de Reus, bressol del vermut, i abastint la resta del territori, es busquen aperitius Km0, autèntics, que tinguin un projecte o una història darrere que faci enganxar. I s’ha començat a innovar també en la combinació, passant de la taronja, l’oliva i el sifó a la tònica. De fet, així és com el vermut s’està obrint pas per convertir-se en el nou gintònic de casa nostra.

 

 

El creixement com l’escuma de la cervesa artesana 

Primer va proliferar la moda de la fabricació handmade, en què els amics et convidaven a casa a provar la cervesa artesana que havien fet. Després van venir els regals de màquines do it yourself o de llibres de receptes. En poc temps, van començar a aparèixer petits productors per tot el territori que feien una elaboració pausada i original de les maltes, llúpols i llevats. I ara ja s’hi van sumant les grans marques, que han vist també la necessitat de reinventar-se per no perdre pistonada en aquesta tendència importada dels Estats Units i d’alguns països europeus que ja està convertint Catalunya en una nova meca de les cerveses artesanes. I és que, qui en tasta una acostuma a sucumbir a aquest culte i ja no hi ha marxa enrere.

Leave a Comment

El teu correu electrònic no es publicarà.