0

Inspira´t

Extra, extra!

Extracte del reportatge publicat al el suplement Diners de La Vanguardia:

El Detallista prepara obsequis i lots nadalencs gastronòmics amb aliments i begudes de proximitat

Com a periodistes de l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (Acció), Lídia Juanartí i Narcís Presas estaven cada dia en contacte amb emprenedors que feien realitat el seu somni de crear la seva pròpia empresa... fins que un dia van tenir el rau-rau de l'emprenedoria. "Volíem muntar el nostre propi negoci, però no sabíem a què dedicar-lo. Al final vam descobrir que la clau estava en la passió de tots dos per la gastronomia", explica Presas. Així va ser com el 2017 va néixer El Detallista, una empresa especialitzada a elaborar capses gourmet amb productes locals. 

Juanmartí i Presas treballaven envoltats de 'start-ups' fins que un dia van tenir el rau-rau

Per al llançament del negoci, la parella va invertir els seus estalvis i va demanar 12.000 euros al que es coneix com a tres efes (friends, family, fools). A més, van fer una campanya de micromecenatge a Verkami per recaptar 5.600 euros més. "Ens va servir per verificar els nostres productes", afegeix Juanmartí.

Situat a Montardit de Baix (Pallars Sobirà), El Detallista té diverses línies de negoci. En destaca la preparació de capses gastronòmiques per regalar. El ventall de productes de les capses és variat (vi, xocolata, oli, formatge, embotit, cervesa, caramels...), però sempre es tracta d'aliments o begudes de proximitat i amb valor afegit.

També es fan comandes a mida, per exemple per a casaments, i s'ofereixen escapades gastronòmiques. "El nostre objectiu és que regalar deixi de ser un problema gràcies a les nostres capses regal", assenyala Juanmartí.

En volum, la línia de negoci més important és la preparació de lots de Nadal per a empreses. "Estem apostant pel B2B com a fórmula per donar-nos a conèixer i arribar així al consumidor final, més difícil d'accedir-hi", explica Presas. Els emprenedors avancen que estan treballant per oferir solucions de team building per a empreses, entre altres serveis.

Les vendes del Detallista es duen a terme a través del lloc web de la companyia. 

Per a final d'any, els emprenedors, únics treballadors fixos de l'empresa de moment, preveuen arribar a facturar 50.000 euros.

Leave a Comment

El teu correu electrònic no es publicarà.